לת מפתח בתבנית מפתח שפתחה לי את רמת ההתלהבות לכזו שצרחתי בחנות כשראיתי אותה !!!
מודה ומתוודה - מעולם לא הכנתי חלת מפתח
אבל כן איבדתי את המפתחות פעם לאיזו רבע שעה כי שמתי עליהם את החלה מהסופר והיה בלאגן והיסטריה .
שמעו לא עשיתי כלום מלבד בצק (שגם אותו לש המיקסר )
ואני בטח שלא הולכת לגזור תבניות אלומיניום ליצירת מפתח.
אפס מאמץ וגם אני בטרנד !!!
המתכון מדוייק לחלת מפתח אחת , התבנית איכותית ויציבה בזכות המייצבים בצדדים וניצן לשנע את החלה בתוכה ישירות לתנור ולאפות על הרשת. היא נשארת איתנה.
מתכון לבצק :
500 גר׳ קמח לחלה (אני השתמשתי בקמח של הטחנות הגדולות )
1 כף שמרים יבשים (10 גר׳ )
1 כפית מלח
1 ביצה L
5 כפות סוכר (50 גר׳)
1 כוס מידה מים פושרים
50 מ״ל שמן - 4 כפות בערך
שומשום לציפוי - אופציונאלי
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את המלח ומעליו את הקמח. מוסיפים את הסוכר , ביצה , שמרים וכוס מים פושרים ולשים על מהירות בינונית דקה / שתיים עד שהבצק מתגבש .
מוסיפים את השמן ולשים 10 דק’ על מהירות בינונית . בשתי הדק׳ הראשונות זה יראה כאילו הבצק מתפרק - זה מסתדר לא לדאוג.
בתום 10 דק׳ לישה מכסים את הקערה עם מגבת ומתפיחים להכפלת הנפח - בערך שעה / שעה ורבע.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים ל- 2. כל חלק מרדדים למלבן ומגלגלים לרולדה שאותה מגלגלים לנחש ארוך. מאחדים בין 2 הנחשים לצורת בורג ומסדרים יפה בתבנית (ראו סרטון ) .
אם רוצים לצפות רצועה אחת בשומשום מרטיבים את הנחש במים ומיד מעבירים לערמה של שומשום.
מכסים את החלה בתבנית במגבת ומתפיחים שעה.
מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו
אזורים נקיים משומשום מברישים בביצה טרופה עם קצת מלח ואופים במרכז התנור על גבי רשת למשך 25 דק׳ גג 30 דק׳ .
מוציאים מהתנור כשהחלה שחומה ותפוחה, מברישים במעט שמן זית ומצננים.
פרנסה בשפע לכולם (ככה אומרים לא ? )
קומו לעבוד !!! די עם האינסטגרם
מודה ומתוודה - מעולם לא הכנתי חלת מפתח
אבל כן איבדתי את המפתחות פעם לאיזו רבע שעה כי שמתי עליהם את החלה מהסופר והיה בלאגן והיסטריה .
שמעו לא עשיתי כלום מלבד בצק (שגם אותו לש המיקסר )
ואני בטח שלא הולכת לגזור תבניות אלומיניום ליצירת מפתח.
אפס מאמץ וגם אני בטרנד !!!
המתכון מדוייק לחלת מפתח אחת , התבנית איכותית ויציבה בזכות המייצבים בצדדים וניצן לשנע את החלה בתוכה ישירות לתנור ולאפות על הרשת. היא נשארת איתנה.
מתכון לבצק :
500 גר׳ קמח לחלה (אני השתמשתי בקמח של הטחנות הגדולות )
1 כף שמרים יבשים (10 גר׳ )
1 כפית מלח
1 ביצה L
5 כפות סוכר (50 גר׳)
1 כוס מידה מים פושרים
50 מ״ל שמן - 4 כפות בערך
שומשום לציפוי - אופציונאלי
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את המלח ומעליו את הקמח. מוסיפים את הסוכר , ביצה , שמרים וכוס מים פושרים ולשים על מהירות בינונית דקה / שתיים עד שהבצק מתגבש .
מוסיפים את השמן ולשים 10 דק’ על מהירות בינונית . בשתי הדק׳ הראשונות זה יראה כאילו הבצק מתפרק - זה מסתדר לא לדאוג.
בתום 10 דק׳ לישה מכסים את הקערה עם מגבת ומתפיחים להכפלת הנפח - בערך שעה / שעה ורבע.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים ל- 2. כל חלק מרדדים למלבן ומגלגלים לרולדה שאותה מגלגלים לנחש ארוך. מאחדים בין 2 הנחשים לצורת בורג ומסדרים יפה בתבנית (ראו סרטון ) .
אם רוצים לצפות רצועה אחת בשומשום מרטיבים את הנחש במים ומיד מעבירים לערמה של שומשום.
מכסים את החלה בתבנית במגבת ומתפיחים שעה.
מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו
אזורים נקיים משומשום מברישים בביצה טרופה עם קצת מלח ואופים במרכז התנור על גבי רשת למשך 25 דק׳ גג 30 דק׳ .
מוציאים מהתנור כשהחלה שחומה ותפוחה, מברישים במעט שמן זית ומצננים.
פרנסה בשפע לכולם (ככה אומרים לא ? )
קומו לעבוד !!! די עם האינסטגרם
תגובות
מוצרים קשורים
תודה על השיתוף
קיבלתם הנחת שיתוף מיוחדת! על מנת להינות מהנחה זו עליכם להוסיף את הפריט לעגלת הקניות בכפתור הוספה לעגלה.
הצטרפו לרשימת המתנה לחזרה למלאי
הצטרפות לרשימת ההמתנה בוצעה בהצלחה.
אנו נשלח אליכם מייל כאשר הפריט יחזור למלאי.